Open bieden

Bij Siefkes Vastgoed is het mogelijk om een open biedingssysteem te hanteren. De verkoper van een woning kan zelf bepalen of hij graag een open of een gesloten biedingssysteem wil hanteren. 

 

Wat is het verschil tussen een open en een gesloten biedingssysteem?

 

Open bieden

Alle biedingen die binnenkomen zijn open te bekijken voor iedereen. Dat betekent dus dat alle kijkers van elkaar kunnen zien wat ze bieden. Mensen kunnen dus telkens over het hoogste bod heen bieden. Er wordt vooraf een eindtijd en datum bepaald waarop de biedingsperiode sluit. Tot dan kunnen mensen telkens over elkaar heen blijven bieden. Mocht er in de laatste minuut een bod binnenkomen, dan wordt de tijd met 5 minuten verlengt om anderen weer een kans te geven. 

Let op! Het is niet automatisch zo dat het hoogste bod ook het winnende bod wordt. Het kan ook zijn dat de verkoper liever iemand met betere voorwaarden kiest. 

Het open biedingssysteem heeft voor onze klanten in 2021 gemiddeld
ongeveer €20.600,- per woning aan overbieding opgeleverd!

 

Gesloten bieden

Kijkers kunnen niet van elkaar zien wat een ander geboden heeft. Ze doen dus een bod gebaseerd op wat zij zelf voor de woning zouden willen betalen en kunnen hierbij niet kijken naar wat anderen geboden hebben. De verkoper kan wel alle biedingen binnen zien komen en gelijk met elkaar vergelijken. Er wordt een eindtijd en datum afgesproken tot wanneer mensen een bod kunnen uitbrengen. 

Alle biedingen van alle partijen worden hierna verzameld en nog een keer met de verkoper besproken. De verkoper bepaald zelf welk bod ze willen accepteren of dat ze misschien met iemand willen onderhandelen door een tegenbod te doen.