Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

De beste manier om je huis te verkopen

Snippergroen kopen? Wij helpen je graag verder!

Wat is snippergroen?

Snippergroen – ook wel snippergrond genoemd – is openbaar groen zonder belangrijke functie dat direct grenst aan een perceel van een particulier.

Hoe weet ik waar snippergroen ligt?

Elke gemeente heeft het voor verkoop beschikbare snippergroen in kaart gebracht. Wij beschikken over deze overzichten en informeren u graag telefonisch of tijdens een afspraak bij ons op kantoor. Neem gerust contact op voor het maken van een afspraak.

Wie mag snippergroen kopen?

Alleen eigenaren en toekomstige eigenaren van aangrenzende percelen mogen snippergrond van de gemeente te kopen. Huurders komen niet in aanmerking. Bent u van plan de huurwoning te kopen? Informeer dan bij ons of er verkoopbare grond grenst aan de woning. U kunt de grond dan mogelijk gelijktijdig met de woning kopen.

Wat als er meerdere belanghebbenden zijn voor hetzelfde snippergroen?

Grenst een stukje snippergroen aan meerdere percelen en meldt een van de eigenaren van die percelen zich bij de gemeente voor aankoop van dat stukje snippergrond? Dan brengt de gemeente de eigenaren van alle andere aangrenzende kavels op de hoogte van die belangstelling. Bij meer belangstelling kan er sprake zijn van verkaveling.

Is snippergroen een goede investering?

Ja. Het vergroot uw woonplezier en de waarde van de woning. Ook kan uitbreiding van uw perceel extra uitbreidingsmogelijkheden van uw woning beteken. Bovendien liggen marktprijzen voor grond vaak boven de prijs die de gemeente vraagt. Hebt u de betreffende grond in de praktijk al in gebruik? Dan is dat feitelijk illegaal. Met aankoop maakt u dit legaal.

Wat kost snippergroen?

Snippergroen kost in de gemeente Pekela dertig euro per vierkante meter plus kosten koper. De prijs wordt elk jaar op 1 januari aangepast op basis van het Consumenten Prijs Indexcijfer en is niet onderhandelbaar. Woont u in een andere gemeente? Dan zoeken wij dit graag voor u uit. Neem daarvoor contact op.

Zijn er voorwaarden verbonden aan de koop van snippergroen?

Siefkes Vastgoed werkt exclusief in de gemeente Pekela als het gaat om verkoop van snippergroen. In Pekela gelden de ‘Algemene voorwaarden voor verkoop van onroerend goed zijnde geen bouwwerk’. Daarnaast is er de plaatselijke regelgeving, zoals bestemmingsplannen. Wilt u meer weten? Neem dan contact op.

Kan ik bezwaar maken tegen de verkoop van snippergroen aan anderen?

Dat kan helaas niet omdat verkoop van snippergroen een privaatrechtelijke overeenkomst is. U kunt dus geen bezwaar maken en ook geen beroep aantekenen.

Bent u geïnteresseerd in een perceel snippergrond? Vul het contactformulier in, dan nemen wij contact met u op.

Siefkes Vastgoed makelaardij - makelaar Nieuwe Pekela pandSiefkes Vastgoed
A. Reijndersstraat B 40
9663 PL Nieuwe Pekela
0597 - 764001

Volg ons op Social Media

Laatste items

Siefkes Vastgoed Weekjournaal Editie Week 03-2020

🎉 Siefkes Vastgoed Weekjournaal 🎉 Het...

Lees verder

Siefkes Vastgoed Weekjournaal Editie 02-2020

🎉 Siefkes Vastgoed Weekjournaal 🎉 Het...

Lees verder

Siefkes Vastgoed Weekjournaal Editie Week 01-2020

🎉 Siefkes Vastgoed Weekjournaal 🎉 Het...

Lees verder